• English

Zřizovatel:

B.20 TEČE VODA PROTI VODĚ, MAZURKA Z TŘEBÍČSKA

Tančí dvojice smíšené po kruhu nebo v rozptylu po taneční ploše čelem proti sobě ( CH zády do středu). Držení ke kolovému tanci zavřené.
1 . – 4 . takt: 4 mazurkové kroky s otáčením doprava, každým krokem o 180° a současně s mírným postupem vpřed po kruhu. CH vykročí levou. D pravou nohou.
1. takt – a: CH přidupne levou, D pravou nohou shora na zem, D vytočeno pravé chodidlo mírně špičkou zevnitř, CH levé chodidlo špičkou dovnitř.
b: Krok druhou nohou s přídupem k noze výkročné (druhá noha došlápne celým chodidlem shora na zem).
c: CH i D poskok odrazem z celého chodidla CH na pravé, D na levé noze. Každým mazurkovým krokem se otočí dvojice o 180° doprava s mírným postupem dopředu.
5. – 6. takt: Dva kolébavé přísunné kroky podle CH vlevo stranou. CH vykročí levou, D pravou nohou. Spojené paže při každém kroku kmih zdola nahoru a zpět.
7 . – 8 . takt = 5. – 6. takt, ale opačně a opačnou nohou. Kmih spojenými pažemi při každém kroku dolů a nahoru.
9. -12. takt: Valčík s otáčením doprava. CH vykročí levou, D pravou nohou.
Tančí-li dvojice v rozptylu, mohou se orientovat i bočně na střed taneční místnosti.

Tančí a hrají členové souboru Třebíčan z Třebíče Arnošt Fabík /1962/ a Ladislava Ondráková /1957/, Petr Mládek /1971/ a Jana Malenová /1962/. Milan Noha /1941/ a Jaroslava Nohová /1943/, Jaroslav Novotný /1950/ a Jaromíra Oravcová /1959/. muzika jako v B. 10.