• English

Zřizovatel:

24. 3. Lidová píseň Rokycany (Západní Čechy)

Západočeský kraj, postupová soutěž pro české zemské kolo Zpěváček – Děti a píseň

V sobotu 24. března 2018 proběhne v Rokycanech v prostorách základní umělecké školy 27. ročník soutěže ve zpěvu lidových písní. Soutěž je zároveň regionální postupovou přehlídkou Plzeňského kraje do zemského a národního finále soutěže Zpěváčci. Přihlásit se mohou všechny děti se vztahem ke zpěvu a k lidovým písním.

Do porot v jednotlivých kategoriích zasednou zkušení muzikanti a zpěváci například Zdeněk Bláha z Horní Břízy, Václav Švík z Plzně, Josef Kuneš a Kamil Jindřich z Domažlic, Václav Dolejš z Kaznějova, Alena Vimrová a Jitka Pánková z Rokycan. Všechny děti přednesou povinnou píseň a capella předepsanou v jednotlivých kategoriích a jednu lidovou píseň dle vlastního výběru s doprovodem hudebního nástroje nebo kapely. Propozice soutěže a povinné písničky jsou k dispozici v rokycanském domě dětí a mládeže nebo v základní umělecké škole.

Na již tradičním koncertu vítězů se od 17 hodin v sále ZUŠ vedle oceněných dětí představí i členové poroty spolu s muzikami souboru Rokytka. Akci pořádá Klub tanečních souborů Rokytka Rokycany ve spolupráci ze Základní uměleckou školou Rokycany.

profilové foto: Český rozhlas Plzeň