• English

Zřizovatel:

Vzhledem k tomu, že celkem slušně začíná fungovat facebookový profil Lidova kultura  CZ s pozvánkami a informacemi, neměly by být tady pozvánky.

Je otázkou, jak to naplňovat. Mnohé jiné velkorysé projekty si „vylámaly zuby“ na časové náročnosti něčeho takového jako je soustřeďování článků ze světa lidové kultury a folkloru (folklorweb.cz např). I vy sami s tím máte zkušenosti ze starého webu.

Můj návrh:

  1. Myslím, že není zbabělé si říct, že toto není v silách jednoho člověka a nedělat to. Internet je zaplaven různými zprávami a články a kdo chce, ten si to najde.
  2. Udělat to „šalamounsky“ a dát na tuto stránku výpis zajímavých míst, kde se pravidelně články objevují. Udělat shrnutí časopisů, novin a internetových stránek s přímými odkazy. Toto jednou za rok aktualizovat a zkontrolovat a hotovo. Prostě udělat rozcestník (tento návrh bych prosazovala s ohledem na vaše jiné další potřebnější činnosti!!)
  3. Pokud byste se přece jen rozhodli články vystavovat, tak navrhuju nějakou úplně nějakou jednoduchou řádkovou formu. Ale z vlastní zkušenosti vím, že vyhledávání a vystavování článků je velmi časově náročné a neefektivní.