Dnes je sobota 18. listopadu 2017, svátek má Romana Český jazyk
Vyberte kraj

Články


Vaříme v Muzeu! "Jezte dýně, nejen o halloweeně!"
4. listopadu 2017 - autor: kraj Zlínský
Dýně se sadily v hospodářství na okrajích pole a mezi okopaninami. Používaly se nejen jako krmivo pro dobytek, ale v podzimním období zpestřovaly jídelníček. Oblíbenou pochoutkou se stala dýňová zavařenina, která se používala v zimním období jako náplň …
Vaříme v muzeu! "Omáčky a knedlíky, pro všechny jedlíky!"
7. října 2017 - autor: kraj Zlínský
Nejrůznější druhy omáček patřily v lidové kuchyni k levným a jednoduchým pokrmům, které se vařily ve všední dny. Nejčastěji se jedly bez masa – jen s krajancem, nebo různými druhy šišek či knedlíků. Víte, jak se vařila mlátičková máčka? Umíte uvařit oharkovú …
Vaříme v muzeu! "Po mazanci a jidáši, na Velkú noc sa zapráší"
1. dubna 2017 - autor: kraj Zlínský
K obřadním tradičním pokrmům Velikonoc patřily různé druhy pečiva. Peklo se především z kynutého těsta, ze kterého se tvarovaly jidášky ve tvaru různě stočené spirály.
Nový web lidovakultura.cz
20. března 2017 - autor: David Rájecký
Připravujeme pro vás novou verzi internetových stránek www.lidovakultura.cz.
Vaříme v muzeu! "Polévky o půstu, vaříme po hustu"
4. března 2017 - autor: kraj Zlínský
Přijďte si připomenout původní recepty a přesvědčit se, že polévka je skutečně grunt.
Zobrazit další články

Přehled zpráv
Slovensko
Folklorní festivaly (35)
Instituce, organizace a spolky (4)
Konference (3)
Muzea v přírodě (22)
Periodický tisk (12)
Stálé expozice (22)
Webové prezentace (13)
Přidat odkaz