• English

Zřizovatel:

Dětské pěvecké soutěže 2020

Z důvodu pandemie koronaviru se neuskutečnila některá regionální kola dětských pěveckých soutěží. Další soutěže přesunuté na podzim se konaly, jiné byly zrušeny.  Zařazujeme chronologicky potvrzené soutěže, pak akce, které byly odloženy, ale termín ještě neznáme. Uvídáme také zrušené akce. Vzhledem k tomu, že situace se stále mění, stránku budeme pravidelně aktualizovat, děkujeme za pochopení!

Pokud pořádáte soutěž a nenašli jste ji v tomto výčtu, pošlete nám informaci na marketa.lukesova@nulk.cz

Zpráva z 30. září 2020:

Vážení přátelé – organizátoři postupových přehlídek v dětském zpěvu na Slovácku!
Velmi nás mrzí, že musíme dnes přijít s prohlášením O ZRUŠENÍ OBLASTNÍ PŘEHLÍDKY pro rok 2020, plánované na 18. října 2020 ve Veselí nad Moravou.
Když jsme byli letos na jaře nuceni oblastní postupovou přehlídku přesunout na podzimní termín, nikdo z nás nepočítal s ještě vážnější situací, kvůli níž opět nebude možné přehlídku uspořádat. Bohužel na základě restriktivních opatření platných v souvislosti s pandemií COVID 19 vyplývá, že není možné soutěž zrealizovat (zákaz pořádání akcí se zpěvem, omezený počet osob ve vnitřních prostorech atd…).
Zemské a celostátní kolo je v současné chvíli připravováno v plném rozsahu. Protože se však nepodařilo uspořádat všechna základní kola a ani kolo postupové, prosíme Vás – organizátory postupových přehlídek (pouze ty z Vás, kterým se přehlídka podařila zrealizovat v plném rozsahu) o nominaci postupujících dětí přímo do zemského kola, a to dle následného klíče: z kol, kde měly postupovat dvě děti, nominujte prosím jedno dítě, z kol, kde měly postupovat tři děti, nominujte dvě děti (potřebné informace prosím zašlete na mailovou adresu VKC produkce@kultura-veseli.cz a NÚLK: marketa.lukesova@nulk.cz).
Moravskoslezské kolo by mělo proběhnout 1. 11. 2020 v Rožnově pod Radhoštěm a Celostátní kolo 28. 11. 2020 v Divadle Radost v Brně).
Dovolte nám alespoň touto cestou poděkovat za veškeré Vaše úsilí, jež jste vynaložili při pořádání postupových přehlídek, za přípravu dětí a podporu dětského zpěvu obecně. Věříme, že se v příštím roce sejdeme již za běžných okolností a opět společně prožijeme přehlídky dětských zpěváčků bez omezení a v plném rozsahu.
PhDr. Martin Šimša, PhD., Národní ústav lidové kultury
Bc. Michal Blažíček, Veselské kulturní centrum

 

foto: Miroslav Novotný