• English

Zřizovatel:

ZRUŠENO Veselí nad Moravou: Děti a píseň Slovácka

Vážení přátelé – organizátoři postupových přehlídek v dětském zpěvu na Slovácku!
Velmi nás mrzí, že musíme dnes přijít s prohlášením O ZRUŠENÍ OBLASTNÍ PŘEHLÍDKY pro rok 2020, plánované na 18. října 2020 ve Veselí nad Moravou.
Když jsme byli letos na jaře nuceni oblastní postupovou přehlídku přesunout na podzimní termín, nikdo z nás nepočítal s ještě vážnější situací, kvůli níž opět nebude možné přehlídku uspořádat. Bohužel na základě restriktivních opatření platných v souvislosti s pandemií COVID 19 vyplývá, že není možné soutěž zrealizovat (zákaz pořádání akcí se zpěvem, omezený počet osob ve vnitřních prostorech atd…).
Zemské a celostátní kolo je v současné chvíli připravováno v plném rozsahu. Protože se však nepodařilo uspořádat všechna základní kola a ani kolo postupové, prosíme Vás – organizátory postupových přehlídek (pouze ty z Vás, kterým se přehlídka podařila zrealizovat v plném rozsahu) o nominaci postupujících dětí přímo do zemského kola, a to dle následného klíče: z kol, kde měly postupovat dvě děti, nominujte prosím jedno dítě, z kol, kde měly postupovat tři děti, nominujte dvě děti (potřebné informace prosím zašlete na mailovou adresu VKC produkce@kultura-veseli.cz a NÚLK: marketa.lukesova@nulk.cz).
Moravskoslezské kolo by mělo proběhnout 1. 11. 2020 v Rožnově pod Radhoštěm a Celostátní kolo 28. 11. 2020 v Divadle Radost v Brně).
Dovolte nám alespoň touto cestou poděkovat za veškeré Vaše úsilí, jež jste vynaložili při pořádání postupových přehlídek, za přípravu dětí a podporu dětského zpěvu obecně. Věříme, že se v příštím roce sejdeme již za běžných okolností a opět společně prožijeme přehlídky dětských zpěváčků bez omezení a v plném rozsahu.
PhDr. Martin Šimša, PhD., Národní ústav lidové kultury
Bc. Michal Blažíček, Veselské kulturní centrum

Regionální soutěžní přehlídka dětských zpěváků s názvem „Děti a píseň Slovácka“ je jedno z postupových kol přehlídky Děti a píseň navazující dále moravsko-slezským a dále celostátním kolem. Cílem přehlídky je podpora přirozené zpěvnosti mezi dětmi a mládeží ve vztahu k lidové písni, posílení jejich vlastní vědomé regionální příslušnosti a umožnění společného vystoupení dětí z různých regionů Slovácka. V rámci přehlídky se představí ti nejlepší zpěváčci z Horňácka, Podluží, Kyjovska, Uhersko-Hradišťstka, Uhersko-Brodska, Strážnicka, Veselska, Mikulovska, Kopanic a Hanáckého Slovácka.

Děti ze soutěží postupují ➡️ Děti a píseň Slovácka (Veselí nad Moravou) ➡️ moravsko-slezské kolo ➡️ celostátní kolo